Волейболният селекционер на България Пламен Константинов коментира постигнатата победа с 3:2 гейма над Бразилия в турнира Лига на нациите.

"Хубава победа, радвам се и за момчетата, за публиката. Една победа срещу Бразилия винаги дава самочувствие и особено се преживява, но това са хубави моменти. Мисля, че и публиката, и всички са останали доволни този резултат и от такъв завършек на кампанията ни вкъщи. Нали не вярвате, че всички решения, които взема един треньор, ще излязат. В крайна сметка ние играем с вероятностите и търсим някаква логика в промените, които се търсят. В крайна сметка, ако всички играят добре както вчера и мачът върви от началото до края няма смисъл да пипаш нищо и да търсиш варианти", заяви той. 

"Когато нещата не вървят трябва да се търсят варианти и да се вземат решения. Трябва да отдадем нужното и на Бразилия. В тези геймове не само, че ние сме играли по-слабо, но просто имаше ситуации, в които бразилците ни надиграха. Трябва да се отдава нужното и на противника, в такива мачове не може да се бие с по 3:0 и с разлика. Хубавото е, че след вчерашния мач запазихме този облик и желание", добави той.