“Допада ми много ентусиазма на момчетата от отбора, явно чувстват нещо вътре в себе си. Медалите идват, когато отборът играе добре”, коментира селекционерът на България Камило Плачи преди заминаването за отбора на Истанбул.

“Лъвовете” заминават днес за турския град, където ще изиграят две контроли срещу Турция и Иран, преди да започнат участието си на Европейското първенство по волейбол в Полша и Дания. "Физическото състояние на отбора очевидно ще се подобри, тъй като се промени начинът на работа. Сега ще бъдем по-бързи и експлозивни. Имаше един дълъг период на натоварване с тежести и сега наистина се усеща, че краката им са по-леки. Сега вече ще бъдем по-концентрирани върху нашите механизми на игра. Тези два приятелски мача, които ни предстоят, ще помогнат именно за това да се подобрят нашите игрови ситуации. Освен двете контроли, в Турция ще имаме и тренировки. Ще започнем да работим върху конкретни тактически положения, които ще ни помогнат в мача срещу Чехия", каза Плачи на пресконференцията.

"Допада ми много ентусиазма на момчетата от отбора, явно чувстват нещо вътре в себе си. Аз трябва да остана повече реалист в случая, защото медалите идват, когато отборът играе добре. Нашата основна цел е да играем добре, а след това могат да дойдат медалите. Ще играем, за да спечелим всеки мач, но не мога да кажа на кое място ще завършим в групата. Искаме първото място, но също така го искат Русия и Германия. Сега съм основно концентриран върху играта на нашия отбор и да сме готови за първия мач срещу Чехия, който ще бъде много важен", допълни националният селекционер. /БГНЕС