"Не успяхме да реагираме, когато в третия гейм ни натиснаха сериозно със сервиса. Тогава ни изневериха важни фигури, които до този момент играеха прекрасно. Може би ги налегна и умора и се получи въпросният спад. Опитахме се да променим ситуацията със смени, но не се получи", заяви селекционерът на България Иван Петков след драматичното поражение на женския ни национален отбор по волейбол с 2:3 от Белгия, след като водеше 2:0 в Лигата на нациите.

"Няма как да не сме разочаровани, но все пак показахме доста силна игра през първите два гейма, да не кажа и в третия, но там ни направиха 6 аса, които не успяхме да компенсираме. Знаехме силните страни на Белгия на сервис. През първите два гейма и половина се справихме отлично. Но дали от умора, дали ни скова и напрежение, и се стигна до срив в нашето посрещане. От там се развали комуникацията с разпределителя. Започнаха да идват много тежки топки към него, а следствие на това да няма ефективност на атаката ни. Много трудно работим на негативно посрещнати топки", допълни Петков.

"В началото играехме доста по-разумно в атака, но след като натежа умората, вече започнахме да вземаме и грешни решения. Явно ще ни трябва време, за да започнем да излизаме от такива ситуации. Ясно е, че сме съвсем в началото, трябва ни време за сработка, но и преди старта казах на момичетата, че първите два уикенда трябва да ги изиграем с морално волеви качества. Но и срещу Япония, и срещу Белгия имаше и моменти, в които спортният шанс също ни обърна гръб. Имаше ситуации, които можеха да завършат и в една, и в друга полза", каза още селекционерът, цитиран от официалния сайт на родната федерация по борба.

"Не ни достигна сработка и характер. Бяхме доста разпиляни и на моменти липсваше подкрепа. Когато печелиш два гейма категорично, нямаш право на отпускане в третия, независимо какво се случва. Ние се отпуснахме, решихме, че ще прежалим един гейм и ще вземем четвъртия, което е абсурдно. Смятам че, не отиграхме разумно дадени ситуации, действахме доста импулсивно, което доведе до обрата", коментира националката Нася Димитрова.

България с нова загуба във волейболната Лига на нациите