Петима състзатели от националния отбор по волейбол тренират на облекчен режим в началото на подготовката за Световното първенство през септември. Това са Георги Братоев, Теодор Тодоров, Боян Йорданов, Николай Николов и Дани Милушев. 

Новината съобщи лично селекционерът Пламен Константинов пред БНТ, като разкри, че до последно ще се чака да се разбере какво е състоянието им, преди да бъде обявен съставът за шампионата. Крайният срок това да се случи е 30 юли. 

В мометна отборът тренира за физическа подготовка след кратката пауза от края на турнира за Лигата на нациите до сега. От неделя националите заминават за високопланинската база Белмекен, където ще останат до 11 август. 

"Това ни дойде малко множко, положението хич не е розово. Ще задържим топката до последно преди обявяване на състава за Световното, но това са реалностите. Така е в спорта, има контузии, лошото е, че ни притискат в такъв момент. Искам да видя кои ще са в състояние да се готвят за шампионата до последно", заяви Константинов.