Сериозно подмладяване на националния ни отбор по волейбол направи новия селекционер Силвано Пранди. Италианският специалист включи в разширения състав за Световната лига познати, но още млади играчи, на които да се даде път в представителната ни селекция.

Големият отсъстващ е диагоналът Боян Йорданов, който е контузен и ще отсъства от състава това лято, а при добро възстановяване може да бъде част от тима ни за Евро 2009 през септември.

Големият завръщащ се е центърът Светозар Иванов. Шампионът с ЦСКА преди години бе част от отбора, но заради трагичен автомобилен инцидент през 2006 година прекъсна участие.

Компания на поста разпределител на Андрей Жеков ще правят освен познатите Иван Зарев и Иван Станев, както и плеймейкърът на Левски Сиконко Георги Братоев, който отдавна е част от младежката селекция.

Владимир Николов остава и тази година заради Пранди в А-отбора. Този път освен с Данил Милушев, той ще се конкурира като диагонал със силовия Николай Учиков, също от „сините”.

При посрещачите добрата новина за публиката е присъствието на капитана Пламен Константинов. Матей Казйски, Тодор Алексиев и Методи Ананиев ще учат по-младите Мартин Пенев, Цветан Соколов и Мирослав Градинаров.

При центровете в отсъствието на Евгени Иванов остават Христо Цветанов и Красимир Гайдарски. Въпреки проблемите си Николай Николов отново ще има задачи през лятото. Теодор Богданов, Стойко Ненчев и Светозар Иванов заслужено ще повишат ръста на националния ни отбор.

Теодор Салпаров пък ще има конкуренция. Традиционно силния играч на поста либеро ще загрява поне наравно с Владислав Иванов от Левски Сиконко.

Разпределители:
Андрей Жеков
Георги Братоев
Иван Зарев
Иван Станев

Диагонали:
Владимир Николов
Данаил Милушев
Николай Учиков

Посрещачи:
Матей Казийски
Пламен Константинов
Методи Ананиев
Тодор Алексиев
Мартин Пенев
Цветан Соколов
Мирослав Градинаров

Центрове:
Красимир Гайдарски
Христо Цветанов
Теодор Богданов
Николай Николов
Светозар Иванов
Стойко Ненчев

Либеро:
Теодор Салпаров
Владислав Иванов

Треньорски щаб:
Силвано Пранди – Треньор
Камило Плачи – Помощник треньор
Данило Брамард – Кондиционен треньор
Динко Захариев – Лекар
Евгени Генчев – Мениджър на отбора