Учудващо, но след 18 часа път, волейболистите ни са без загубен багаж в Куба, но национал ще трябва да легне под ножа. Волейболните ни национали от половин ден са в Хавана, където тук от 12-13 юни ги чакат първите официални мачове от Световната лига и дебюта на наставника на България Силвано Пранди.

Голямата новина – багажът на всички национали пристигна безпроблемно. През последните години след пътуване до Острова на свободата, рома и пурите винаги имаше проблеми със саковете и раниците на волейболистите. За последно през 2006 новините ни се събираха в един есемес като: „Всички сме добре, но половината багаж го няма.Добре, че екипите са с нас в ръчния.” Сега обаче подобни проблеми за момчетата, водени от Силвано Пранди след 18-часовия преход София-Париж-Хавана няма. Единствено един от пратениците на Българската национална телевизия Ценко Симов остана без куфар, но се очаква той да бъде намерен и доставен до дни.

Андрей Жеков и компания се чувстват добре в Куба. Тимът ни вече поспа, след като пристигна малко след полунощ българско време в Хавана. По-късно националите ни ще направят тренировка.

Неприятните новини идват от френската столица Париж. Там Николай Николов бе на преглед, след като 40 дни носеше специален ботуш на десния си крак. Специалистите установиха, че състоянието не му е добро и трябва да бъде опериран. Това е неприятна новина както за центъра, така и за Силвано Пранди и за клуба му Лукойл Нефтохимик.

През последния сезон Ники имаше проблеми, изпитваше болки и не можеше да играе на обичайното си ниво, но точната причина не бе установена. Затова се стигна до определяне на травмата му за „мистериозна”, а от ръководството на бургазлии сметнаха, че проблемът не е съществен и го обвиниха в симулиране. Операцията по всяка вероятност ще спре Николов да играе за националния тим това лято, въпреки интереса на Пранди към ръстовия играч. В Париж е и Боян Йорданов на преглед след успешно възстановяване от травма в рамото. Становището на лекарите за неговото състояние е добро. Той няма да бъде опериран, а скоро ще може на 100% да играе и тренира.