Разпределителката Любка Дебърлиева се завърна в женския национален отбор по волейбол. От вчера Дебърлиева е в лагера на тима във Варна и ще вземе участие в предстоящите контролни срещи преди Европейското първенство. За подобно решение се заговори още преди месец.

”Любка Дебърлиева е при нас от вчера. Зависи само от нея, ако бъде подготвена ще бъде в отбора. Всичко зависи от нея. На поста на разпределителя имаме Лора Китипова и Цветелина Николова, които са по на 20 години. За Европейското първенство ще ни трябва човек с опит, който във важните мачове да даде класа. Това не означава, че няма да продължим да подмладяваме отбора”, каза на първата си пресконференция от началото на подготовката Драгутин Балтич.

Името на Дебърлиева нашумя около отстраняването на Ева Янева, Мария Филипова и Дияна Ненова от националния отбор, като се заговори, че именно тя е в основата на това решение на Драгутин Балтич.

Преди няколко седмици Балтич бе заявил, че няма да взема състезателката в отбора си, тъй като все още не е в необходимата форма, но явно е променил решението си. Дебърлиева роди преди няколко месеца и едва през лятото започна да тренира интензивно и да се опита да влезе в необходимата форма.

В началото на август Любка Дебърлиева подписа договор с руския Ленинградка (Санкт Петербург).