За първи път България ще бъде с две волейболистки на поста либеро в състава си. Гонг научи, че за второто си гостуване от Европейската лига Драган Нешич предприема подобен избор и срещу Великобритания ще бъдем с Мария Филипова и Кристин Колчагова. Срещите са на 19 и 20 юни съответно от 20 и 19:30 часа.

Националките ни имат пълно разузнаване на втория си противник в Европейската лига. Великобритания не е толкова познат съперник на волейбол, но щабът на Нешич разработи всички записи на мачове по време на лагера си в Самоков. В зала „Арена Самоков” днес следобед бе последната тренировка на Ева Янева и компания преди отпътуването утре следобед. Тимът ни бе настанен в хотела на Димо Тонев на Боровец – „Св.Георги”.

България ще бъде настанена и ще играе срещу Великобритания в град Кроули на 40 мили от Лондон.

Нашите волейболистки са на трето място в група А на Европейската лига в момента след двете си победа над Румъния на старта си. Британките са на последната четвърта позиция след четири поредни загуби от Румъния и Сърбия. Тимът от северната ни съседка освен с нас изигра и предварително двете срещи като гост на Великобритания.

Припомняме, че България би Румъния на два пъти с по 3:0 гейма 25:15, 25:23, 25:18 и 25:22, 28:26, 25:22 на старта на своето участие в лигата на Стария континент. На 25 и 26 юни пък е третото им поредно гостуване – на Сърбия.