Нова рокада на състезатели стана факт в мъжкия ни национален отбор по волейбол, научи Гонг. Мартин Стоев замени Костадин Стойков с Цветан Соколов в състава за втория турнир евроквалификация в Португалия от този петък до неделя. Така посрещачът ще остане при семейството си в България, а на негово място за трите мача с домакините, Хърватия и Израел ще пътува талантът от Марек Юнион Ивкони, който в събота подписа първия си международен договор със шампиона на Италия Тренто.

Днес селекционерът ни се е обадил на Стойков и го е питал дали предпочита да остане у нас. Играчът на руския НОВА Новокубишневс се е съгласил и така 18-годишният Цветан, който е познат като „момчето с огнестрелната ръка” ще отпътува в четвъртък в 6:10 часа сутринта от София за Повоа де Варзим.

За Цветан Соколов това ще бъде дебют в мъжкия тим, след като до сега бе част от лидерите на младежката ни селекция.

Вчера Стоев обяви, че на заменя Владимир Николов и Евгени Иванов - Пушката с Дани Милушев и Теодор Богданов в състава, а днес направи нова смяна.

Тимът ни е почти сигурен участника на Европейското първенство в Турция догодина, след трите си категорични победи в първия турнир във Варна. Волейболистите ни са първи в класирането бе загубен гейм и при запазване на позицията си взимат виза да шампионата на Стария континент и печелят първата си битка за лято 2008.

Програма на мачовете от втория квалификационен турнир – група Е за Европейското първенство в Повоа де Варзим:

23 май:

18:30 часа – България – Хърватия

21:00 часа – Израел – Португалия

24 май:

18:30 часа – България – Израел

21:00 часа - Португалия – Хърватия

25 май:

16:30 часа – Хърватия – Израел

19:00 часа – Португалия - България