До 15-20 дни ще стане ясно името на новия старши треньор на националния ни тим-волейбол мъже, призна за Гонг президентът на федерация Данчо Лазаров. Той поясни, че Мартин Стоев не е подавал документи, а наслоената вече нагласа както в отбора, УС и медийното пространство, налагат избора на заместник. Лазаров подчерта, че е положителен факта от заявките за поста на авторитетни специалисти и сега има нужда от време за да се прецени кой е най-подходящия.

„Мартин свърши своята работа. Той ще остане в историята с успехите си, но е дошъл моментът за промяна. Имайте търпение. До 15-20 дни мисля, че ще обявим избора си.”-казва за Гонг волейболният бос.

Според него проблемите в гръцката федерация не са били решаващи за избора на Чехия и Австрия като съвместен домакин на Европейското за мъже през 2011-та.

„Истината е, че не разполагаме с база за да кандидатстваме самостоятелно. Волейболът ни е част от световния елит, а с нашите проблеми до няколко години ще се сблъскат и в баскетбола. Два спорта, които вървят възходящо като развитие, а не можем да кандидатстваме за европейско заради липсата на спортна база. Не говоря за световно, в следващите 10 години-абсурд! Все пак се заговори за България покрай кандидатурата ни с Гърция и това е част от PR-а. Присъствието на Весела Лечева бе оценено високо и ще ни бъде от полза при една следваща кандидатура. За справка Полша организира Европейско за жени в 4 града с необходимата спортна база и съответна инфраструктура.”-споделя още Данчо Лазаров.

Ако искаме спортът ни да е част от международния елит крайно време е поне в София да бъде построена нова по европейските стандарти зала. Отдавна закъснял проект, за който дъвчем през последните 15 години, но полза никаква…Жалко за спорта ни и успехите, които някак си все пак понякога жънем.