„Най-важното нещо за нас е, че спечелихме мача. Сега продължаваме в турнира и вече сме във финалната четворка. Стартирахме под напрежение срещата и допуснахме много грешки”, заяви старши треньорът на волейболния ни тим, който се класира за полуфиналите на Европейските игри в Баку Николай Желязков.

„След това започнахме да мислим за нашия волейбол, намалихме грешките и мисля, че това бе в основата на успеха днес. От гейм на гейм играехме все по-добре и по-добре. Толкова много искахме тази победа, за да продължим в турнира. За нас това е много важен успех”, коментира още Желязков, цитиран от официалния сайт на родната федерация по волейбол.

България победи Турция с 3:1 гейма на четвъртфиналите и ще се изправи срещу Полша в полуфиналния сблъсък в петък следобед.

„Играхме наистина добре в началото, когато нашата тактика работеше. Но във втория гейм България започна да сервира значително по-добре и ни постави под напрежение. Опитах се да направя някои промени, но на моменти допускахме елементарни грешки и като цяло не успяхме да се противопоставим достатъчно. Ние никога не се предаваме и никога не спираме да се борим. Искам да отбележа това страхотно качество на този млад отбор. Като цяло съм доволен от представянето ни в този турнир. Но нивото ни на игра има прекалено много колебания, много приливи и отливи. За в бъдеще трябва да бъдем много по-постоянни”, заяви наставникът на Турция Алпер Хамурчу.