Националният отбор за младежи ще започне подготовката си за квалификациите за Европейско първенство на 31 март. На тази дата ще се явят всички състезатели, които нямат ангажименти в клубните си отбори, които играят плейофи.

Те ще се присъединят към националния отбор на по-късен етап, съобщава БФ Волейбол. Старши треньор е Николай Желязков, а негов помощник ще бъде Георги Петров, заедно с когото водеха руския Ярославич.

На 31 март отборът заминава за Тетевен, където ще се проведе първата част от подготвителния лагер. На 13 април тимът се връща в София, където ще се проведе квалификацията.

Предвидени са 4 контролни срещи, като съперниците ще станат ясни до дни. Съперници на българския отбор в квалификациите ще бъдат отборите на Гърция, Холандия, Англия.

Победителите в групите се класират за финалите, а отборите, класирали се на второ място, както и най-добрият трети ще играят помежду си между 10 и 13 юли, за да излъчат още три отбора, които ще участват на финалите.

Националният отбор за младежи ще започне подготовката си за Квалификациите за Европейско първенство на 31 март, като на тази дата ще се явят всички състезатели, които нямат ангажименти в клубните си отбори, които играят плейофи. Те ще се присъединят към националния отбор на по-късен етап.

Старши треньор е Николай Желязков, а негов помощник ще бъде Георги Петров, заедно с когото водеха руския „Ярославич”.

На 31 март отборът заминава за Тетевен, където ще се проведе първата част от подготвителния лагер. На 13 април тимът се връща в София, където ще се проведе Квалификацията. Предвидени са 4 контролни срещи, като съперниците ще станат ясни до дни.

Съперници на българския отбор в квалификациите ще бъдат отборите на Гърция, Холандия, Англия. Победителите в групите се класират за финалите, а отборите, класирали се на второ място, както и най-добрият трети ще играят помежду си между 10 и 13 юли, за да излъчат още три отбора, които ще участват на финалите.

Ето и разширеният състав на отбора:

Павел Иванов

Велизар Чернокожев

Даниел Бучков

Александър Митков

Божидар Данчев

Владимир Станков

Милен Илиев

Радослав Парапунов

Красимир Георгиев

Яни Георгиев

Пламен Шекерджиев

Тодор Костов

Йордан Пеев

Михаил Цветанов

Трифон Лапков

Станислав Драмов

Николай Къртев

Мартин Мечкаров

Любослав Симеонов

Ивайло Енев

Илия Петков

Жулиен Георгиев

Дафин Коцаков