Опитният волейболист Николай Найденов, който получи повиквателна от Радостин Стойчев за олимпийските квалификации, заяви, че е изключително доволен от факта, че ще може да помогне на националния тим.

„Искрено се зарадвах, когато ми се обадиха, винаги съм готов да помагам на националния отбор. Ще бъде като малко Европейско първенство с много мачове и предполагам, че ще имат нужда от моя опит“, сподели волейболистът.

На 22 април плеймейкърът ще навърши 38 години. През втория полусезон на родната Суперлига Найденов играе за тима на Нефтохимик 2010, а през първия почиваше. Николай е собственост на Левски Волей, игра през миналия сезон в Иран, преди това и в Кипър. Той има опит с националната фланелка, като бе част от първия ни отбор до 2006-та година под ръководството на Мартин Стоев, когато бе сполетян от семейна трагедия.

„Вчера ми се обади помощникът Георги Петров и ме попита дали имам желание да помогна за олимпийската квалификации, аз му отговорих, че имам желание. По-нататък те ще преценят дали имат нужда от мен. Винаги е хубаво, когато получиш повиквателна. Приятно чувство“, завърши Николай Найденов, който тази вечер с тима си Нефтохимик 2010 гостува в Кърджали на Арда във втори четвъртфинал от родната Суперлига. Бургазлии губят в серията с 0:1 победи.

Ники Найденов: Повиквателната от Радо Стойчев е голямо признание

източник: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова