Водещият на шоуто от 19 часа пред НДК Ники Кънчев обеща истински празник на волейбола, за съжаление без треньора Силвано Пранди, който е вече в Италия заради клубните си ангажименти.

„Той е професионалист, свърши си работата и сега вече атакува поредното си предизвикателство, този път с италианския си клуб. Обещаваме много емоции с участието на 14-те волейболисти от четата на Пранди. Ще има сервизи към публиката, ще летят топки с автографи на волейболните ни лъвове, изобщо преживяванията и емоциите ще бъдат като за медал от Европейско. На сцената ще се качат и звездите на родния волейбол, спечелили медали преди 26 години. Националите заслужават това посрещане и поне за няколко часа ще превърнем София във волейболна столица, защото Варна приема домакинствата на големите мачове, а сега след това отличие дано властимащите си изпълнят обещанията и бъде построена нова, голяма зала.”- казва пред Гонг развълнуван един от приятелите на волей-националите Ники Кънчев.

Федерацията организира празника, а националите, въпреки умората, приеха шоуто ентусиазирано. За тях и феновете ще свири група Deep Zone, озвучаването и сцената са вече монтирани.