Две седмици след като Драган Нешич бе избран за селекционер на женския национален отбор на България по волейбол, сръбският специалист вече е разговарял с 90% от състезателките, които трябва да бъдат в тима му.

„ Говорих с волейболистките ни в Русия, Полша, Франция, Турция и България. Остана само да се свържа с тези в Германия. Всички се интересуват и вълнуват от националния. Няма пренебрежение и липса на интерес. Имаме отлична организация и комуникация с Българската федерация. Състезателките и ръководителите ми подготвят и видеозаписи с мачове от различните първенства.” заяви Нешич от Италия за Гонг.

Вече са проведени началните преговори за контролни срещи с елитните тимове на Русия, Германия, Холандия, Сърбия и Италия. Възможно е националките да участват и 2-3 турнира по време на подготовката си за Европейското първенство в Белгия.

„Искам само мотивирани състезателки. Напълно възможно е да изиграем 8-9 контроли с класни национални отбори. Познаваме се с всичките специалисти. Вече се договорихме с италианския статистик. Дано да играем толкова добре, колкото отлична е работата в тактическо и организационно естество” коментира още новият селекционер.

Драган Нешич сподели и разочарованието си от отпадането на Монтескиаво Йези от Шампионската лига. Снощи съпругата му Нели Маринова заедно с Илияна Петкова загубиха ¼-финала си от Фопапедрети и не успяха да намерят място във финалната четворка на най-престижната надпревара. „Надявам се българска волейболистка отново да бъде на финалите на Шампионската лига. Ева Янева и Мария Филипова с Кан имат шансове, въпреки загубата от Тенерифе в първия мач. Необяснимо как Йези бяха победени, след като водеха, но това е нашия спорт – волейбол!” завърши Нешич.

Чуйте от самия Драган Нешич как той работи за бъдещите успехи на българския национален отбор - волейбол (жени) . . .