След втората загуба на България в Конелиано и пропуснатата възможност страната ни да се класира за Световното първенство в Япония догодина, селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол за жени Драган Нешич заяви пред Гонг: „Всички сме отговорни за това лошо представяне. Според мен абсолютно това не е провал. Съжалявам не толкова за това, че не сме на Световно, а че не успяхме да направим крачката напред. Нека мачът с Италия да покаже, че не сме последната дупка на кавала”.

Ето още от изказването на сръбският специалист с български паспорт:

Тези два дни показахме доста слаба игра, в този момент след втората загуба не може да търсим обяснение защо стана така. Всички сме отговорни за това лошо представяне. Преди идването ни тук, казах, че играем на 33%, но показахме, че сме по-малко от това. Не съжалявам толкова, че не се класирахме за това Световно първенство, а че през тези две години, което дадохме и се опитахме да направим с желание и хъс. Както в първия, така и във втория гейм нямахме достатъчно. Много е трудно да се анализира какво и защо е станало. През тази седмица има доста грешки от всички нас. Много съжалявам, че в този момент не успяхме да направим още една крачка напред, каквато правихме всяка предходна година. Сигурен съм, че Евро 2009 може да е тази крачка за нас.

Разликата между Кайзери (финалната четворка на Европейската лига) и Конелиано е много голяма. Може да търсим извинение – бяхме в Кайзери, играхме, пътувахме, имахме проблеми на границата, да намерим 1001 извинения и 1001 отговора защо, но не искам да го правя. Един голям женски национален отбор трябва да се поучи от тези греши. Човек поумнява като не ги повтаря.

Абсолютно за мен това не е провал! За да се класираш на Световно първенство според мен трябва да имаш нещо повече, а ние в този момент го нямаме. Трябва да се опитаме да намерим това нещо през следващите два месеца за Европейското първенство.

Тук не става въпрос, че момичетата нямаха желание, въпреки че може да изглежда така. Не може да разясним защо стана така.

Нека мачът с Италия да покаже, че ние не сме отбор последна дупка на кавала.