„Чувствам се българин. Ще работя само с мотивирани и търсещи момичета. Трябва само да побеждаваме и да реализираме голямата си цел, защото се целим нависоко. Не работя с мисъл за пари, в договора ми няма нули, милиони, евро, долари и т.н. Важното е да се чувстваме българи и да играем за България, за честта на отбора”, сподели новият селекционер на женския ни национален отбор – Драган Нешич, на първата си официална пресконференция.

Волейболистките ни ще играят контроли с Русия и Германия, ще участват на турнир в Азербайджан, високопланински лагер за физическа подготовка на Белмекен, лагери в София и Казанлък.

С най-добрата ни волейболистка през последното десетилетие Антонина Зетова, която е кума на Драган и Нели Маринова-Нешич, са водени разговора, но няма да бъде част от състава.

Наставникът не разкри списъка си от имена, защото иска да провери лично състоянието на момичетата в Русия, германия и Турция, за където тръгва утре.

В щаба влизат – помощник-треньори Нели Маринова и Атанас Лазаров (ЦСКА), Масимо Мераци и Алесандро Брачески - физическата подготовка, Алесандро Франчески – статистик.

Новото име в националният ни отбор вероятно ще бъде Милена Ботева (Сантерамо – Италия, 202см., диагонал) и български състезателки от първенството на Кипър.

Новият селекционер иска да разчита на Илиана Петкова (Бебето) и всички момичета, които спечелиха квотата ни за Европейското първенство от 20 до 30 септември в Белгия. Съпернички на националките в предварителната група са Полша, Испания и Чехия.

Първият сбор на състава от 22 волейболистки ще бъде на 28 май. Целта пред тима е класиране в шестицата на Евро 2007, но най-важното е мобилизацията и желанието. „Няма да е лесно, но дано изпълним целите си. Целим се високо”, сподели сръбският специалист.

„Той може! След като два пъти бе помощник треньор на националния ни отбор, сега има силите и възможностите да бъде добър селекционер, затова го избрахме. Решението ни е правилно. Очакваме успехи от момичетата водени от Драган. Договорът ни с него е устен, но съгласието и факта, че е тук е достатъчно. Предстои подписване на договори с щаба и състезателките”, Коментира вицепрезидентът на БФВ д-р Митко Иванов.

Чуйте защо Драган Нешич е готов да работи без пари за България ...