България ще играе с европейския шампион Полша на 1 октомври от 18 часа българско време първи мач от втората фаза на финалите на Световното първенство по волейбол в Анкона. В щаба на противника ни обаче има човек, който до скоро бе от нашия лагер и отлично познава качествата на опитните ни играчи.

В зала Росини Гонг се срещна с бившият статистик на България, а сега на Полша Фабио Сторти. Това бе човекът, който дълго време помагаше на Мартин Стоев. 31-годишният италиански статистик сега има сънародници за заместници в щаба на Силвано Пранди.

Фабио Сторти с радост се поздрави с момчетата, като преди това се интересуваше как е тима ни, къде са част от бившите членове на националния ни отбор и сподели мнение, че предстои страхотна битка в петък на Мондиала между нас и поляците.

Даниеле Кастелани стоеше по-встрани по време на първата тренировка на Полша в Анкона. В началото на заниманието пък полският селекционер остана без очилата си за малко, след като Пьотр Грушка с топка ги повали. Влазли пък отнесе забележка от кондиционния си треньор за нехайство на загрявката, която стартира шумно. Винярски влезе в ролята на музикант и затактува и заподскача в ритъма на песента на Queen „We Will Rock You”.

Златните медалисти от Евро`2009 и сребърни от Мондиала преди четири години изглеждат по традиция добре физически преди първия си мач от втората фаза на Световното утре срещу Бразилия от 22 часа българско време в Анкона.

Кастелани обаче в двустранната игра остави от едната страна на мрежата Влазли и Винярски, а от другата вероятната си шестица с Грушка и Загумни.

България и Полша се засякоха в зала Росини, тъй като след еврошампионите ние имахме тренировка. Срещата бе пред погледа и на чехите, които отиваха на фитнес, но се загледаха какво правят известните волейболисти на нашия и полския тим.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.