Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Найден Найденов каза, че тимът е имал своя шанс да вземе четвъртия гейм срещу Русия, като добави, че е бил сигурен в успеха при евентуалния тайбрек.

„Лъвовете“ все пак загубиха с 1:3 от руснаците своя полуфинал на олимпийския турнир по волейбол и сега ще се борят за бронза срещу загубилия от Италия – Бразилия.

„Първият гейм започнахме много добре, бяхме напред и пак се получи тази серия от точки от сервис, с които всъщност ни обръщаха гейма. Нашият сервис днес не се получи, за съжаление. Има такива дни. Не е от напрежението. По някой път просто не се получава, искаш да го вкараш по-силен, по-добър, а не се получава“, коментира Найденов след срещата.

„За мен най-важното бе, че отборът се бори и при 0:2, не се отказа. Ако беше станало 2:2, сигурно щяхме да вземем тайбрека. Бях убеден. Виждаше се, че отборът ни отиваше нагоре, а за тях – щеше да стане много по-тежко след 2:0. Но малшанс. Поздравявам момчетата, че се бориха до последно, като отбор. Сега, успокояваме топката. Според мен е нормално да има разочарование, тъй като виждахме своя шанс в 4-ия гейм“, добави той.

„Имаме един мач, най-важният, за медал. Няма значение с кой ще играем, който дойде“, завърши селекционерът на България.