„Мартин Стоев непрекъснато взима и връща момчета от Б в А-националния отбор. Постоянно се въртят – взима едни, които са му необходими за момента, връща други. Това бе и целта. Всеки ден ги върти и може да се каже, че почти всички са в първия тим,” коментира за Гонг наставникът на Б-селекцията Найден Найденов от Варна.

Според него, в стартиращите в петък евроквалификации ще се заложи на опитните играчи, но има и шанс да се появи някои и от втората селекция.

„Всеки има шанс да играе. Очаквам обаче да се заложи на опита, за да си свършим работата. Има мачове в лигата и време всички да се изявят. Дори и младите, които ще получат шанс да се престрашат. Не трябва да имаме никакви проблеми на тази евроквалификация. Просто ще преодолеем без никакви проблеми съперниците ни. Всички са много мобилизирани, с добра организация, няма волейболист, който да не се раздава. Конкуренцията е много голяма – от 17 до 20 човека, от които всеки може да попадне в състава. Истинска битка за място,” допълни Найденов.

Към момента единствено Николай Николов има проблем с глезена. „Всичко е под контрол. Подготовката върви много добре. Обръща се внимание на всички момчета. Доволен съм от всички, защото се стараят, имат желание да работят, условията ни са перфектни и не мислят за нищо, освен за волейбол. На плажа не излизаме на крос, треньорът по физическа подготовка ги води на стадиона, във фитнеса, от друга страна работим много за техника,” завърши Найден Найденов.