Матей Казийски не е сред 12-те волейболни национали на България, които ще пътуват за предстоящите Олимпийски игри в Лондон. Новината потвърди националният селекционер Найден Найденов след малкия финал в Световната лига.

Той разкри, че преди Олимпиадата България ще изиграе контроли с Бразилия и САЩ в Лондон.

Найденов остана позитивен въпреки загубата от Куба в зала Арена Армеец: „За мен това е едно добро представяне, можем да съжаляваме, че загубихме един мач, който можеше да спечелим. И да напишем една история. За мен бе важно, че отборът се бори до края и даде всичко от себе си. За мен това е един фактор, че този отбор може да израсне. Поздравих момчетата за това, което направиха. Благодарих им, че се раздадоха докрай. Бориха се като отбор, понякога може би и късметът не достига.“

„В последните месеци научих доста неща. Но най-важното, което научих е, че ако един отбор няма колектив, той не може да върви. Един треньор трябва така да направи, че играчите да могат да му се доверяват и оттам те да имат спокойствие и да мислят за волейбол, а не за всичко останало. По отношение на тактиките и тези неща, няма какво толкова да променим, те са ги виждали тези неща“, добави той.

„В понеделник ще обявим състава за Олимпиадата в понеделник. Може би няма да има изненади. Матей Казийски не е в 12-те. Аз вече го казах“, отсече още Найденов.

„Контролите с Русия преди Игрите отпаднаха като вариант. Трябва да решим дали ще пътуваме някъде в чужбина или ще останем вкъщи. Ще играем с Бразилия и САЩ контроли в Лондон. Но тази седмица ще решим окончателно. Пожелавам си да раздаваме до последно, те резултатите ще дойдат. Поздравявам всички фенове, които ни подкрепяха докрай. Благодаря им от сърце“, завърши националният селекционер на България по волейбол.