Капитанът на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов бе изключително разочарован след загубата от Куба в малкия финал на Световната лига в „Арена „Армеец“.

Така „лъвовете“ пропуснаха историческата възможност да спечелят медали в най-комерсиалния турнир по волейбол в света.

„Съжалявам, че пак така се получи като на Световното в Италия. Имахме един много тежък мач, раздадохме се, а при 2:1 можеше да затворим мача. Може би ни липсваше късмет в решителните моменти“, заяви специално за Гонг минути след края на двубоя Владо Николов.

„Успех е това четвърто място, безспорно. Предишното ни участие във финалната четворка бе през 2006-та година. Но бяхме толкова близо до медалите сега, няма как да не сме разочаровани“, добави той.

„Трудно ми е да направя анализи в момента, много емоции има в мен, видяхме че можем да играем волейбол на високо ниво, въпреки всичките проблеми, и въпреки всички хора, които работят против отбора. Затова ме е най-яд, че не успяхме да вземем медалите и да затворим устата на всички“, каза още капитанът на България.

„Нямам представа каква ние програмата преди Олимпиадата. Аз си пожелавам здраве, да работим така както трябва. Благодаря на всички фенове за подкрепата“, сподели Владимир Николов.