“Изглеждахме по-различно, защото ни свършиха силите. Някои хора усетиха умора след вчерашния мач. Някои не бяха в отбора от един месец. Нямаше постоянство, за да се издържи два мача в поредни дни. Очаквах, че ще играем по този начин. Започнахме да играем добре, но Русия е най-добрият отбор в света и ни затрудни максимално”, заяви треньорът Найден Найденов след поражението на националния ни тим по волейбол от Русия.

“Не успяхме да обработим трудните топки в атака и това ни попречи да спечелим. Важно е отборът да продължи нагоре. Тимът трябва да излезе от това дъно, защото не си спомням да сме допускали 11 загуби от 12 мача”, каза още Найденов.

За избора на нов национален селекционер, Найден Найденов коментира: „Никой не ми се е обаждал. Чакам в неведение. Когото и да изберат за треньор, важно е да бъде българин. Отборът трябва да излезе от тази криза и да покаже възможностите си. Седем години съм в отбора, дадох всичко и бях коректен с всички. Винаги съм мислел само за волейбола. Пожелавам на волейболистите да побеждават, ще подкрепям тима.”