Помощник треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол Найден Найденов отпразнува днес своя 42-ри рожден ден. Той говори на живо специално за Гол линия от лагера на националите във Варна.

„Може да се каже, че празнуваме скромно и тихо, нормално, днес и утре са си работни дни за нас, трябва да се съобразяваме с тези неща. Няма да е скромно, но някъде по средата може би,” заяви Найденов „Тренировките не бяха по-различни, един нормален ден беше. Момчетата ме изненадаха, имаше изненада от всички, повечето от тях са били с мен и аз съм радостен, че всички ми честитиха от сърце.”

„Не са ме поливали с вода, малко съм строг, и те го знаят. Всичко си беше по-традиционно,” призна доскорошният състезател, който сега е част от екипа на Силвано Пранди. „Не мога да кажа кое е най-хубавото пожелания, всяко си е само за себе си и на всички съм благодарен. Още не е дошло времето за изненади, по-късно може би ще има, очаквам.”

„Много е хубаво да се работи със специалист като Силвано Пранди, за мен е чест да съм с тези хора. За мен Силвано Прадни се е доказал и с национални отбори, и с клубни отбори, той е един човек много уравновесен. Отношението му към нас е човечно, това ни предразполага да работим спокойно. Той е невероятен, не само като треньор, но и като човек,” сподели Найденов. „Работим и с Пранди, и с Б отбора. Сутрин се работи с втория отбор, следобед с първия. От сутрин до вечер, непрекъснато сме заедно.”

„Надявам се да стане едно шоу, хората да уважат Иван Тасев и Евгени Йорданов,” отбеляза Найденов за предстоящия Мач на звездите във волейбола.

„Засега съм на борсата. Може би след тези два-три месеци прекарани тук, и това, което постигнах тази година, мисля, че ще държа цена. След като държиш на цената си, значи държиш и на името си,” каза той относно бъдещето си. „Аз играх до преди една година, затова се чувствам като състезател, чувствам се млад. Чувствам се още в добра форма.”

„Най-важното нещо е човек да има късмет в живота, плюс здравето разбира се, след това е късметът,” завърши с пожелание Найден Найденов.