Българският помощник на Силвано Пранди е оптимист за представянето на състава ни на Евро`2009 в Турция. Очаква успехи още за двубоите ни в групата, прогнозира оспорван първи мач със традиционно силния съперник Сърбия.

„Мисля, че победите са донякъде гарантирани, отборът бе подготвен тенденциозно за Европейското, играта се градеше стъпка по стъпка. Видяхте, че резултатите в Световната лига не бяха добри, но колкото и да се опитват да омаловажават съперниците ни на Световната квалификация във Варна, момчетата показаха възходящо развитие. Много важен психологически тласък ще дадат двете победи в последните контроли срещу домакина Турция, играни там. Оптимист съм, ще гледам на спокойствие от дома си в Пазарджик мачовете ни на Европейското. Иначе чакам оферта от Иран, надявам се и догодина да работя с Пранди в националния.”-сподели от Пазарджик за Гонг Найденов.

Иначе странно е, че БФВ не изпрати на европейското в Турция българският помощник треньор на италианския професор. Дали криза, или нещо друго, но по пример на баскетболната федерация можеше да бъде измислено нещо за родните специалисти. Освен подкрепа за българските волейболисти, треньорите със сигурност можеха да видят live тенденциите и модата на съвременния мъжки волейбол. Пък после да приложат тактиката и в бг клубовете, за да не бъдем от години аутсайдерите на Европа. Дали управляващи са се сетили, или хазната е крайно изтъняла за подобни не чак толкова скъпи инициативи…