Женският ни национален отбор по волейбол пристигна в Италия, където в петък, събота и неделя ще се бори за квота за Световното първенство в Япония догодина.

Момичетата на Драган Нешич са настанени в „Хотел в гората” в малко градче в близост до Конелиано. Мястото където отборът ни ще бъде през следващите дни е обградено от лозя, лимонени дръвчета и китна природа, като ще пътуват с автобус около 20 минути до залата. Дебърлиева и компания стартираха най-важното си пътуване тази сутрин в 7,30 с полет София – Мюнхен. На летището те се видяха с лекаря на националния отбор за девойки, който път отпътува за Световното първенство в Мексико.

До Германия момичетата пътува с осем родни футболни съдии, които отиваха да изпълнят международните си наряди. Реферите водени от Цветан Георгиев – Малката Баничка, пожелаха успех на волейболистките, и съжалиха, че въпреки желанието си няма да могат лично да ги подкрепят в Конелиано.

Полетът от Мюнхен до Венеция имаше малко турболенция, а оттам националките се качиха в автобус, с който стигнаха до хотела си. След кратка почивка Драган Нешич ще заведе отбора на първа тренировка в зала „Зопас” от 19 часа българско време довечера.