На триседмично междуконтинентално пътешествие заминават българските волейболисти. Момчетата на Мартин Стоев първо се отправиха към Щатите, където в събота и неделя през нощта от 3:00 часа българско време ще играят вторите си два мача от Световната лига.

На Аерогара София момчетата се радваха, че в зала Сиърс Сентър ще имат мощна подкрепа от българи, живеещи отвъд Океана.

От Щатите в България се завръщат Боян Йорданов и Андрей Жеков, а директно за Испания ще пътува целият ни отбор, след което заминават за Финландия. На техните места ще отидат Костадин Стойков и Иван Зарев.

Този път националите печелят от часовата разлика, като ще спечелят един ден повече в Чикаго, тъй като ще кацнат в САЩ тази вечер. С отбора ни пътуват две жени – съпругата на националния селекционер Мартин Стоев – Елизабет и приятелката на помощник треньора Владислав Тодоров-Сарата – Мани.

Без почивка това лято ще бъдат Теодор Салпаров и Христо Цветанов, които ще изиграят целия цикъл от Световната лига. Първо международно пътуване с мъжкия ни национален отбор прави младият ни талант Цветан Соколов.

На летището Боян Йорданов показа пред Гонг, че му е останала една единствена свободна страница в международния паспорт: „Това, че някои очакват да претърпим загуби при гостуванията си за Световната лига, още повече ни амбицира. В нашия отбор всичко е нормално и няма сблъсъци, каквито имаше в националния на Венецуела, където играч преби помощник треньора. След това ще си почивам в България, няма да предприемам екзотични пътувания.”

Националният селекционер Мартин Стоев обяви: „Двата мача в Щатите и двата мача в Мадрид ще решат, дали ще водя отбора при гостуванията във Финландия или ще се върна в България за началото на лагера на част от тима ни в Правец”.

„Тези пътувания са част от чара на Световната лига. Още преди началото на Лигата говорихме с треньора и преценихме, че аз няма да имам почивка това лято. Очаквам шест победи от шест мача”, пък каза Христо Цветанов.

Разпределителят Андрей Жеков добави: „Радвам се, че в Чикаго ще има голяма българска подкрепа по трибуните. Не знаем дали американците ще бъдат в пълния си състав, ние сме готови за добро представяне”.