Волейболните ни национали се изгубиха по пътищата в Германия. След пристигането си във Франкфурт вчера, от аерогарата тимът ни се насочил с автобус към Хайделберг. Турският шофьор обаче объркал пътя и повече от час олимпийците ни обикаляли по улици, булеварди и магистрали. След изнервящото търсене на объркания адрес, в крайна сметка националите стигнали до спортната база в града в Южна Германия, който е част от федералната провинция Баден-Вюртемберг на долното течение на река Некар.

Пламен, Матей и компания се настанили в общежитието на въпросната спортна база и веднага влезли в близката зала, за да тренират 120 минути.

Любопитно е, че момчетата са под ключ в бившата столица на князете от Курпфалц –Хайделберг. В мястото, където са настанени играчите ни има правило – вратите се заключват в 22 часа вечерта и се отключват чак сутринта. Ако някои иска да излезе – не може, а ако е закъснял – няма как да се прибере. А комуникация по интернет с близките си тимът ни може да прави на не повече от 5-6 метра от рецепцията, защото до там стига разпръскването.

На същото място спят и немските волейболисти, които са домакини на нашите и осигуряват всичко по престоя там. Маркус Поп, Бьорн Андрае и останалите избраници на Стелиан Мокулеску за Пекин са напуснали лагера си и сега са при същите условия като българите.

По обед съставът ни проведе още едно занимание в познатия като „немския град на романтиката” със най-стария университет на немска територия. По-късно те ще отпътуват за шестия по големина град в Германия Щутгарт. Довечера от 19 часа българско време България ще срещне в първа контрола в странство преди Олимпиадата Германия.

Проверката в „Порше Арена” няма да бъде при закрити врати. Домакините вече продават билети за феновете – за възрастни по 10 евро, а за младежи по 7 евро за една ценна хартийка. Утре контролата е в Хайделбергската олимпийска зала „Рейн-Некар” отново от седем часа вечерта.

Преди два дни волейболистите на Германия направиха предолимпийска среща с журналисти, но не в зала за пресконференции, а на корабче. По време на водната разходка по течението на река Некар, играчите, треньорският щаб и ръководството на местната федерация отговаряха на въпроси, но срещата не се оказа толкова продължителна, за да бъдат изминати 22 километра, до мястото където Некар се влива в река Рейн.