Волейболните национали направиха поредната благотворителна акция преди отпътуването си за подготовката и самата Олимпиада. Момчетата отделиха част от премиите си и чрез Пламен Константинов ги дариха на 14-годишният Александър, който има изкривяване на гръбначния стълб и му предстои операция в Германия.

Волейболистите са помогнали финансово и за първите две хирургически намеси, като се надяват това да бъде последната интервенция, която ще спаси момченцето. Гибона раздаваше до последния момент официални екипи на аерогарата преди да се качат националите ни на самолета за Франкфурт.

Ето какво споделиха и някои от играчите на Мартин Стоев на аерогарата.

Матей Казийски : Искам медал от Пекин. Ще играя за да печели отбора, а не аз да взимам индивидуални награди. Най-трудното ще бъде да поддържаме добро ниво през цялото време Ще се аклиматизираме на място. Винаги сме готови да печелим, но сега трябва да се настроим за голяма борба. България е достойна да бъде на върха и с медал. Сега е важно да настроим главите си на темата Олимпиада. Най-тежкото в багажа ни е надеждата на хората.

Иван Тасев: Не съм спал през изминалото денонощие защото не мога да мигна преди такова отпътуване. Изпращането вчера и заминаването днес са най-хубавите ми моменти с националната фланелка, чувството е несравнимо, дано не разочароваме хората.

Красимир Гайдарски: В момента имам странно усещане, защото отговорността е голяма, целта ми е поне медал. Ще разчитаме на себе си, най-важното е да сме здрави.

Владо Николов: Вече тренирам наравно с отбора след проблема с прасеца, който имах, искам единствено да бъдем здрави без контузии. Четирите контроли в Германия и Корея би трябвало да са ни достатъчни за Олимпиадата, защото ядрото на отбра е едно и също от три-четири години. Минус е, че почваме с Китай, напрежението около откриването, новата зала, домакинството и съдийството ще бъдат срещу нас, но се надяваме класата ни да си каже думата и да излезем победители.