Капитанът за двубоите с Русия, Цветан Соколов сподели радостта си от това, че отборът е изпълнил целта, която момчетата са си поставили в съблекалнята – да се раздадат максимално на полето и то най-вече емоционално.

„Имаше момчета, които за първи път получиха този шанс, но и те се забавляваха по време на играта и заради това нещата се получиха. Утре имаме възможност да затрудним още повече отбора на Русия и да направим по-качествен мач. Този двубой обаче бе много положителен и емоционален. Затруднихме максимално олимпийския шампион, но най-важното е не резултата, а това, че бяхме с усмивка на полето.“

Колегата му от руския национален отбор Макаров също сподели, че утре двубоят ще бъде доста по-оспорван и тежък и за двете селекции.

Бившият помощник, а за тези два мача и старши треньор Найден Найденов също се изказа положително, въпреки загубата с 1:3.

„Важното е, че показахме, че можем да играем. Направихме важна крачка напред и по-специално към това, което бяхме изгубили. Доказахме, че сме отбор и всеки зависи от всеки.“