Волейболните ни национали минаха тази сутрин интервютата си за визи в Американското посолство. Всички избраници на Мартин Стоев бяха с официалните си екипи. Общо 15 играчи кандидатстват за виза, тъй като на 20 и 21 юни тимът ни гостува на американците в зала „Сиърс Център” в Хофман за срещите от втория уикенд на Световната лига. Билетите за мачовете в САЩ ще бъдат с цена от 25 до 45 долара.

„Всичко мина нормално. Сега потегляме отново към Варна”, споделиха за Гонг от тима. Отговорът за издаването на визите ще бъде даден от американското посолство във волейболната ни централа.

Любопитно е, че националните ни волейболисти ще играят гостуванията си в Америка в едно уникално съоръжение - „Сиърс Център”. На 13-ти юни там ще се проведат плейофите по американски футбол, ден по-късно са атрактивните сблъсъци по свободни боеве. През август под покрива на „Сиърс Център” предстои концерт на Род Стюърт, като гост-изпълнител ще бъде Браян Адамс.

Цената на билета за това събитие стига официално до 227 долара. Залата притежава в зависимост от мероприятието между 3 и 6 хиляди седящи места, като приема разнообразни спортни, културни, концерти и други събития. За хокейните и футболните мачове седалките стават 9700, за баскетболните срещи – 10000, а за концерти - 11 800 места.

В официална анкета сред феновете на националния отбор на САЩ по волейбол, България е посочена като най-сериозен опонент на любимците им Световната лига. Националите ни са получили 63,72% от гласовете, след нас са Испания и Финландия съответно с 26,18 и 10,09 % вот.