Волейболните ни национали тренират при закрити врати по два пъти всеки ден в Япония. Щабът ни начело със селекционера Мартин Стоев са помолили домакините на Световната купа да не допускат зрители и други хора в залата по време на заниманията.

Това се прави с две цели – момчетата да не бъдат смущавани, а и да не се позволи изтичане на информация относно състоянието и тактиката на България.

„До ден-два абсолютно всички наши волейболисти ще се аклиматизират на 100%. Идват ни силите, а момчетата забиват яко. Загубената част от багажа на капитана Пламен Константинов се намери, вече е в Япония и до утре сутринта ще си го получи” каза за Гонг от страната ни изгряващото слънце водачът на тима ни Иван Тодоров.

Бе променен началният час на единствената контрола на представителния ни отбор преди старта на Световната лига, която дава три квоти за участие на Летните олимпийски игри в Пекин. Проверката с бившия клуб на Владо Николов – Торе Ероуз ще се играе на 15-ти ноември от 15, а не от 17 часа местно време, т.е от 8 сутринта българско. Промяната бе по молба на Стоев, за да играем в часа на първия ни мач от надпреварата – на 18-ти срещу европейския шампион Испания.