Мъжкият ни национален отбор по волейбол вече е в Южна Корея. След изморителен 12-часов полет Франкфурт – Сеул, тимът ни пристигна в столицата на „Страната на утринната свежест”. Времето е слънчево и топло – 31 градуса, но от утре се очаква заоблачаване и гръмотевици.

„Пътят бе мъчителен, но сме свикнали. Всичко и всички сме ОК”, сподели пред Гонг Евгени Иванов от града-домакин на Олимпиадата през 1988 година.

Междуконтиненталното пътуване продължи 12 часа, но волейболистите ни са свикнали на подобни преходи. Тимът ни е настанен в околностите на 10-милионен Сеул, където ще проведе последната фаза от подготовката си преди старта на Летните олимпийски игри. Заради часовата разлика, играчите на Мартин Стоев първо ще имат почивка.

Край река Хан, националите ни ще изиграят поне две контроли с местен тим, като едновременно с това ще тренират поне двуразово.

От щаба ни са изготвили специална хранителна програма с европейски ястия, за да се избегнат хранителни проблеми с популярни южнокорейски ястия. В местната кухня са популярни „jjimdak” - пиле, задушено в соев сос и чили, сервирано с юфка, картофи и лук. Също така в Сеул е на почит сосът кочу-джа, който се приготвя от червени много люти чушки с характерна миризма. За кухнята в петия по големина град в света са характерни булгоги и калби – вид корейски барбекюта от мариновано месо в соев сос, чесън, захар, сусамово олио, а калбите са ребърца.

Възможно е играчите да се възползват от традиционните „jjimjilbang” - сауни, които предлагат повече от просто гореща вода, с червени нагорещени камъни, излъчващи изключителна горещина.