Водачът на националния ни отбор по волейбол Иван Тодоров заяви пред Гонг, че няма да има проблеми тимът ни излети тази вечер от Франкфурт за Сеул. Проблеми се появиха от факта, че летищата във Франкфурт и Хамбург бяха най-силно засегнати от обявената за днес стачка на 52 000 служители на „Луфтханза”.

„В постоянна връзка сме с Българската и Немската федерации. Всичко е наред и ще летим, въпреки стачката на „Луфтханза”. Ще ни бъде оказано съдействие, в случай на необходимост. Така че всичко е наред, засега. Към 17:55 местно време трябва да излетим от Франкфурт за Сеул”, сподели Иван Тодоров.

„Треньорското мнение е такова, че срещите с Германия бяха много полезни, защото това е силен отбор. Вторият плюс е, че във вчерашния мач играхме много по-добре, макар да беше на приливи и отливи. Матей Казийски игра много по-добре. Вървим нагоре”, добави водачът на групата ни.

„Колкото до съдиите, те са местни играе се пред публика, желанието за победа е голямо. Наистина имаше един изключителен съдийски гаф, когато приключваше гейма в наша полза за 2:0, но това са такива моментни емоции, но по-важното беше да се изиграе този мач”, добави Тодоров, който сподели още, че Андрей Жеков тренира, а треньорският щаб не е обезпокоен от състоянието му.