Мъжкият национален отбор на България се изправя срещу световния шампион Полша на старта на третия уикенд във Волейболната лига на нациите в Римини (Италия). Двубоят с лидера във временното класиране е тази вечер от 20:30 часа българско време.
 
До момента играчите на Силвано Пранди имат само една победа в турнира - срещу Австралия с 3:0, и 5 загуби - от Франция (0:3), Германия (2:3), Италия (2:3), Иран (0:3) и Канада (0:3). Скромният актив от 5 точки ни отрежда 14-о място във временното класиране.
 
Представянето на "Дружина полска" е на обратния полюс. Съперникът ни записа 5 победи и 1 загуба до момента - спечели с 3:0 срещу Италия, Австралия и САЩ и с 3:1 над Сърбия и Русия. Поляците загубиха в Римини от единствено от европейския вицешампион Словения с 1:3. 
 
Големият проблем пред Силвано Пранди е отсъствието на най-добрия ни централен блокировач Алекс Грозданов, който е контузен. От леки травми се оплакват либерото Владислав Иванов, капитанът Цветан Соколов и посрещачите Мартин Атанасов и Гордан Люцканов.