Две контроли срещу Сърбия изигра националният отбор по волейбол на България. "Лъвовете" загубиха първия мач, а вторият завърши наравно. Срещите бяха част от подготовката на мъжкия ни тим за световното първенство в Полша и Словения. Селекционерът Николай Желязков посочи слабостите и проблемите, както и силните страни на отбора.  
 
„За мен бяха много важни и полезни мачове. Отстъпваме в изпълнението на начален удар и това беше основната причина да загубим първия двубой. Доста сме тренирали този елемент и в оставащото време до световното първенство ще продължим да го усъвършенстваме. Има грешка и грешка. Когато я правим при първи начален удар, тежи много. Сърбите правиха един-два аса и след това бъркаха. Разбирам, че има такива моменти. В тези мачове така се получи. 
 
Ако гледаме играта като цяло, превъзхождахме съперника в много елементи. Затова и у мен има голяма доза оптимизъм. Тренирахме много сериозно в Самоков и съм доволен от всички. Като цяло играта ни беше добра. Имах възможността да използвам всички състезатели с изключение на Тодор Скримов. Той има проблем с крака и ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс. Дано травмата не е тежка и Тошко да участва на световното първенство", коментира националният селекционер Николай Желязков. 
 
От понеделник националите ще се готвят в зала „Христо Ботев“ до заминаването за Полша. В събота предстои двустранна тренировка с тима на Канада. А в следващите два дни ще играем 2 контроли срещу този съперник.
 
"В последната седмица работата е много и е може би най-важната. Трябва да се научим да атакуваме противниците с начален удар", добави Желязков.