Българският национал Владислав Иванов не се съгласи с тезата на журналистите, че Австралия е най-слабият отбор в Лигата на нациите. „Кенгурата“, който са 16-и от 16 отбора победиха с 3:2 „лъвовете“ в „Арена Армеец“, а либерото заяви след срещата, че тимът е имал своите шансове, като просто не е успял да реализира своя мачбол при 14:13.

“Какво значи най-слабият отбор по резултати? Това е Световната лига (б.р. има предвид Лигата на нациите), тук са най-добрите 16 отбора в цял свят. Играхме добре, но те явно играха по-добре от нас и закономерно спечелиха. Не мога да кажа, че не сме се борили и вложили във всяка една топка, дадохме всичко от себе си. Накрая имахме и доза късмет, който не ни покри и загубихме. Няма най-слабият отбор на Австралия. Повтарям се, няма слаби отбори в тази Лига. Това е волейбол, това е топка, днес играха страхотно и на блок, и в защита, и в нападение, и на сервис ни натискаха. Изоставахме, но пак казвам, дадохме всичко от себе си, за да стигнем до тайбрек. Видяхме, че имахме и мачбол при 14:13, който не можахме да завършим. Това е спорта, така че винаги има печелещи и губещи отбори. Така че поздравления за отбора на Австралия, но смятам, че днес показахме един характер и колектив относно младия отбор, който имаме. Така че - утре ни чака тежък мач срещу САЩ, всеки ден и във всеки мач ще даваме всичко от себе си”, заяви Иванов.

34 снимки

“Не успяхме, защото явно играха по-добре от нас. Със сигурност играха по-добре на блок и в защита от нас и може би от там дойде разликата. От страни може би се вижда по-ясно отколкото отвътре, но поздравявам своя отбор за мъжеството и характера, който показа, защото вътре наистина не беше никак лесно, защото те постоянно ни държаха в напрежение. Радвам се, че стигнахме до тайбрек, но за наше нещастие го загубихме, както и мача. Така че животът продължава, има още много мачове пред този отбор. Те са много млади и трябва да се обиграят, тепърва ще печелят и ще губят. Така че горе главите и утре е нов ден”, добави най-опитният в националния отбор на България.

“И в първия гейм играхме на приливи и отливи, както видяхте. Поведохме в резултата с 6-7 точки, настигнаха ни и ни поведоха с две. Не знам защо се случи това нещо, може би от неувереност или неопитност, но нямам логично обяснение. Но съумяхме да се съберем и пак да спечелим гейма. Говорихме си по време на тайм-аута, че не е нужно да се правят какви ли не чудеса, а трябва да играем правилно срещу такъв отбор. Вторият и третият гейм видяхте какво се случи. И в четвъртия бяхме по същия начин догонващи както през целия мач, изключвам тайбрека, така че доза късмет ни лиши от победата”, завърши Иванов.