БФВолейбол почете своите герои медалисти от световни първенства. Три поколения волейболисти от националните отбори си дадоха среща в столичната зала "Левски София". Млади и стари ознаменуваха заедно 30 години от световната титлата за младежи от Кайро 91, сребърните медали от Световното първенство в Иран за юноши под 19 години преди седмица и предстоящият Мондиал за мъже под 21 години, на който България е домакин заедно с Италия в същата зала.

Три изключително важни поколения - звездите на бъдещето и героите на България. Две от селекциите, вече доказали се и завоювали медали от световни първенства, третият очаква своя старт на родна сцена в последния за годината световен форум. Празничната церемония започна с излизането на момчетата на Найден Найденов, които ще представят България на Мондиала за мъже под 21 години. Те посрещнаха с шпалир световните вицешампиони - героите, водени от Мартин Стоев, накарали България да се гордее - националите до 19 години.

Част от тези момчета - Александър Николов, Стоил Палев, Георги Татаров и Лазар Бучков, са и в разширения състав за предстоящото световно първенство до 21 години. Темата с уважението продължи с тези, които вече са писали историята. Младото поколение посрещна на игрището с шампионски шпалир световните шампиони от 1991 години. Десет от 12-те герои на България от близкото минало присъстваха на церемонията: Мартин Стоев, Николай Иванов, Евгени Иванов, Ивайло Стефанов, Петър Узунов, Веселин Димчев, Петър Дочев, Калин Тодоров, Валери Секулов, Стефан Митев. Отсъстваха единствено Радослав Арсов и Николай Янакиев.