Треньорската комисия към БФВолейбол организира семинар с участието на Силвано Пранди. Националният селекционер ще дискутира с наставниците на българските клубове всичко по темата "Същност и съдържание на подготовката в предсъстезателния период при елитните клубове". Семинарът е на 1 август и ще стартира в 11 ч. Броят на участниците не е ограничен. Всеки, който се запише, ще стане част от лекцията.

Заради пандемията и от съображение за сигурност отново участниците ще бъдат във видео връзка. Откакто Людмил Найденов стана председател на треньорската комисия, това е вторият подобен семинар. Преди два месеца от четири континента се включиха участници за лекцията "Посрещане" на Георги Петров, треньор в руския шампион Локомотив Новосибирск. Целта е такива срещи да станат практика и да се повишава квалификацията на родните специалисти.

Основната цел сега е опитът на Пранди, един от най-именитите корифеи във волейбола, да помогне на отборите за подготовка в екстремната ситуация, създадена от КОВИД-19. Заради пандемията първенството беше прекратено още през март.