„Всичко е реално. Трябва да влезем в първите три. Това е за мен програма максимум. Не е невъзможно, но знаете, че това е едно мини Европейско първенство“, сподели либерото на националния ни тим по волейбол Теодор Салпаров на тръгване за Берлин, където от 5-и януари стартира олимпийската квалифиация.

„При нас, ако тръгнем добре на старта на всяко голямо първенство, това ни е носило успех. Със съперниците в нашата група сме играли много тежко през годините. Няма какво да се залъгваме - това са олимпийският шампион Русия, Франция, който направи феноменален сезон през миналата година, а с Финландия играем винаги трудно“, добави още Теодор Салпаров. 

Квотата за Игрите Бразилия ще спечели само победителят в Берлин, а вторият и третият отбор в крайното подреждане ще получат право на втори шанс на допълнителната квалификация в Япония. 

„Със сигурност проверките със Сърбия, които загубихме, особено втората, бяха полезни, за да не се заблуждаваме и летим в облаците. Отсъствието на Мусерски в Русия ще повлияе по същия начин, както отсъствието на Тошко Алексиев при нас“, добави още Теди Салпаров.

„До последно не се знаеше дали Алексиев ще бъде в групата и ако той бе успял да бъде на линия, със сигурност едно либеро щеше да отпадне - дали Мартин Божилов, Владо Иванов, или аз. След като той каза на треньора, че не може да бъде полезен, Пламен Константинов нямаше друг избор, освен да вземе Мартин Божилов, който според мен ще помогне доста. Донякъде минус е, че го няма Тошко Алексиев, но пък това ще мотивира Мартин още повече, за да може да даде всичко от себе си и да бъде полезен за отбора“, допълни Теодор Салпаров.