Националите по волейбол изиграха може би най-добрия си мач за цялата година и с победа 3:0 (25:23, 25:21, 30:28) над Нидерландия оставиха жива надеждата за класиране на олимпийските игри в Париж догодина.

Успехът бе втори за четата на селекционера Пламен Константинов в китайския град Сиан. Нашите биха домакините на старта с 3:0, а след това паднаха с по 0:3 от европейския шампион Полша и силния тим на Аржентина.

Нидерландия завърши 5-а на континенталния шампионат, а с наличието на Нимир Абдел-Азиз има в състава си машина за точки. Третата загуба в Китай обаче остави "лалетата" без шанс за класиране на олимпийския турнир във френската столица.

Капитанът Цветан Соколов отново бе най-резултатен за България. Диагонал записа 13 точки, а с една по-малко се отчете Мартин Атанасов. Николай Колев и Александър Николов добавиха съответно 11 и 10.

Отново силни включвания имаше 16-годишният разпределител Симеон Николов. Той реализира 3 точки. В петък отново от 5 ч сутринта България играе с Канада, а след това остават мачове с Мексико и Белгия.