Националният волейболен селекционер Силвано Пранди коментира проведения лагер на националния отбор и дали е доволен от извършената работа.

"Опитахме се да открием, работихме много, играчите ще започнат подготовка с клубните си отбори, през януари когато се съберем ще си спомнят за схемите, които сме тренирали. Те ще са подготвени на индивидуално ниво", коментира Пранди в предаването "Златният гейм" в ефира на DIEMA SPORT 2.

"Соколов ще е нашият капитан, тъй като е най-успешният волейболист в отбора. ще се води целенасочена подготовка, Лигата на нациите, следва и Европейско първенство, за което се надявам да се класираме. Когато се съберем на лагер, щабът всяка сутрин се събира, уеднаквихме нашите стандарти за тренировка в този месец и половина. Искам да имаме единна система на игра, както и да изпробваме нови играчи. Ще е удоволствие да вкарам в отбора нови играчи, искам да създадем нов отбор с по 4-5 играчи на всяка позиция. В момента няма никакъв смисъл да правим сметки", добави той.

"През този период свършихме страхотна работа, чувствам се още по-обогатен с впечатления за новите играчи, с щаба се координираме, последният месец и половина беше много полезен за нас", каза още Пранди. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.