България записа дванадесето поражение в Лигата на нациите, след като този път отстъпи на САЩ с 0:3 (18:25; 24:26; 9:25). Американците показаха, че са по-стойностният отбор от самото начало на двубоя, но във втория гейм "лъвовете" имаха точка за спечелването му, но отново допуснаха неточности и не успяха да затворят частта. В третия гейм американците тотално разбиха възпитаниците на Силвано Пранди и завършиха двубоя с аванс от 16 точки.

I ГЕЙМ

България стартира отлично частта и поведе с 2:0 след великолепна атака на Николай Колев, а след това Гордан Люцканов с перфектна блокада спря американския нападател. САЩ намали резултата, а след това Радослав Парапунов прати топката в аут и резултатът бе изравнен. Американците успяха след това да поведат в резултата с 5:3, възползвайки се от грешка на Владимир Станков на мрежата. "Лъвовете" изравниха при отлична атака през центъра на Гордан Люцканов. САЩ се оттегли с две точки аванс в първото техническо прекъсване, след като Гордън Люцканов прати топката в мрежата при атака през центъра.

България успя отново да поведе в резултата, възползвайки се от грешка при атаката на Томаш Джаешке, но след това се стигна до ново равенство при грешка от сервис на Владимир Станков. Възпитаниците на Силвано Пранди възстановиха равенството 10:10 след великолепна атака на Николай Колев през центъра. Томаш Джаешке отново изведе САЩ напред в резултата с мощен ас. При следващия си сервис нападателят пак затрудни българското посрещане и американците поведоха с две точки след блокаут на Гарет Муагутутиа, което принуди Силвано Пранди да поиска прекъсване. България пак достигна до равенството, но Мичъл Стаал застана на сервис и американците се оттеглиха с три точки аванс при второто прекъсване.

"Лъвовете" намалиха след отлична атака на Гордан Люцканов, но американците не сгрешиха при своето нападение, а след това с атака през центъра Кайл Енсинг промуши топката през блокадата. Сценарият от предишните мачове се повтори и в заключителната част на гейма България отново натрупа пасив от пет точки. Все пак Стефан Чавдаров с отлична атака през центъра намали. Силвано Пранди поиска още едно прекъсване, след като САЩ поведе с шест точки при добра атака по диагонала на Кайл Енсинг. При следващото разигрване авансът на американците се покачи след грешка през центъра на Николай Колев. САЩ получи геймбол, след като Гарет Муагутутиа с помощта на мрежата реализира. България съкрати преднината на американците след атака по дигаонала на Георги Петров и не добра защита на съперника. Последва нова добра атака от нападателя и резултатът стана 18:25, но след грешка при следващия сервис на Владимир Станков, САЩ поведе в резултата.

II ГЕЙМ

В началото на втората част САЩ успя да вземе аванс от две точки, след като Гарет Муагутутиа отново затрудни българската защита. България успя да намали до 2:3 след блокаут на Гордан Люцканов. "Лъвовете" достигнаха до равенството след добра атака по диагонала на Радослав Парапунов. Възпитаниците на Силвано Пранди поведоха в резултата, след като Кайл Енсинг сгреши при нападението си. Но американците отново взеха нещата в свои ръце и направиха резултата 6:5 в своя полза след отлична блокада при атака на Радослав Парапунов, а след това отново диагоналът сгреши, пращайки топката в аут. Американците се оттеглиха с две точки аванс при първото техническо прекъсване.

България успя да намали до 7:8 след отлична атака през центъра на Гордън Люцканов, но американците запазиха аванса си след блокаут при атака на Кайл Енсинг. "Лъвовете" достигнаха до равенството, но след това американците поведоха с 12:10 след добра блокада на Джефри Джендрик, което принуди Силвано Пранди да поиска прекъсване. Това даде ефект и при следващата атака на България Радослав Парапунов заби мощно в половината на САЩ. България изравни след грешка на Гарет Муагутутиа, а след това Радослав Парапунов направи резултата 13:12 в полза на тима си. Последва размяна на точки, но Гордан Люцканов с великолепна атака през центъра запази аванса на "лъвовете". Малко след това страхотна блокада на Владимир Станков спря атака на американците. Последва грешка при атаката на Георги Петров по диагонала и САЩ се оттегли с точка аванс при второто техническо прекъсване.

България успя да достигне до равенството след мощна атака по диагонала на Георги Петров, но след това Владимир Станков сгреши при сервиса и американците отново поведоха. Николай Колев с атака през центъра изравни, но след блокаут в Владимир Станков САЩ запази крехкия си аванс. "Лъвовете" се възползваха от грешка при атаката на Джефри Джендрик и поведе с 20:19, но след това българската защита не успя да противоейства при не добро нападение на Кавика Шоджи. В игра за "лъвовоте" се появиха Денис Карягин и разпределителя Георги Сеганов. След сервис в мрежата на Гордан Люцканов се стигна до ново равенство. Възпитаниците на Силвано Пранди поведоха с 23:22 след добра атака на Георги Петров по диагонала, но американците изравниха след атака на Кайл Енсинг. България стигна до точка за спечелването на гейма след грешка на Томаш Джаешке. Но американският център поправи грешката си и възстанови равенството. САЩ успя да обърне резултата след великолепна блокада на Джефри Джендрик срещу Радослав Парапунов, а след това последва хладнокръвно изпълнение от сервис и ас на Кайл Енсинг, за да може американците да спечелят и втората част.

III ГЕЙМ

САЩ поведе на старта на третата част с 3:1 след страхотен ас на Кайл Енсинг. Резултатът нарасна 6:2, след атака през центъра на Томаш Джаешке. Американците продължиха да поддържат разликата от четири точки и след грешка при нападението на Денис Карягин, те се оттеглиха с комфортна преднина след първото техническо прекъсване. Блокада на Стефан Чавдаров вдъхна увереност на възпитаниците на Силвано Пранди, но последва продължително разиграване за следващата точка, но "лъвовете" не успяха да спрат атаката на Кайл Енсинг.

Малко след това преднината на САЩ набъбна на осем точки след грешка при атака на Денис Карягин. "Лъвовете" тотално изпуснаха ритъма в играта и разликата стана десет точки, след като Томаш Джаешке спря на единична блокада Радослав Пампуров. Американците продължиха да поддържат преднината си, а след това я направиха още по-категорична, повеждайки с 12 точки. В тази част точките за "лъвовете" идваха предимно след грешки на противника, а на помощ не идваше и началния удар. Това не важеше за Кайл Енсинг, който продължи да тормози българското посрещане. България намали след добра атака на Гордън Люцканов. САЩ поведе с 20:8, след като Мичел Сал спаси по великолепен начин атака на Радослав Парапунов, а след това се стигна и до блокаут. Авансът на САЩ след това нарасна на 14 точки за 23:9 след нова грешка при атаката на "лъвовете".Американците затвориха двубоя с 25:9, нанасяйки дванадесето поражение на България в Лигата на нациите.

БЪЛГАРИЯ - САЩ 0:3 (18:25; 24:26; 9:25)

БЪЛГАРИЯ: Владимир Станков, Радослав Парапунов, Гордан Люцканов, Георги Петров, Стефан Чавдаров, Николай Колев  - Мартин Иванов-либеро

Старши треньор: Силвано Пранди

САЩ: Кавика Шоджи, Кайл Енсинг, Томаш Джаешке, Гарет Муагутутиа, Джефри Джендрик, Мичъл Стаал - Ерик Шоджи-либеро

Старши треньор: Джон Спероу