Пламен Константинов засипа с похвали препълнените трибуни в Двореца на спорта при победата с 3:1 над Украйна на Европейското първенство по волейбол, на което Варна и България са съдомакини. Треньорът ни беше умерен в коментарите за играта.
 
"Да, успокоихме се след първия гейм, стабилизирахме си играта, правихме в общи линии това, което бяхме говорили като тактика в атака как да играем, блок-защита заработи, на моменти се реализира, на моменти можеше и по-добре. Не е най-доброто, което можахме да покажем на сервис, но в крайна сметка в такива мачове срещу пряк конкурент, са важни победите.
 
Нямаме време да се радваме, трябва да сме малко по-обрани, утре имаме много сложен мач срещу един може би недооценен отбор - Хърватия. Трябва да кажа, че имат повече състезатели в топ първенства, отколкото ние.
 
Не само заради грешките на сервис загубихме първата част, а и заради грешките в атака. В първия гейм не атакувахме много добре, това ни спъна, но важното е, че веднага превключихме. 
Хърватия са изненада за онези, които не знаят къде играят състезателите им. Двама човека играха тази година в Италия и направиха страхотен сезон. Имат опитни центрове, имат двама разпределители, които са равностойни, не можеш да кажеш кой е по-добър от двамата, и са един много неприятен отбор. Знаят и умеят да играят добър волейбол и са технични състезатели, с елементи, може би са малко недооценен отбор, но въобще няма да е лесно.
 
Има израстване в себераздаването, аз ви казах, че този отбор трябва да почва да свиква със залата, отначало тя ще му пречи, но в един момент, когато започне да помага, тогава вече ще е по-различно. Аз се надявам, че този момент сме го прескочили с настройката преди мач пред пълна зала. И се надявам все повече да помага страхотната ни публика. Аз мисля, че няма нищо по-хубаво от това да играеш пред пълна зала. Това е единственото, заради което, оставяме на страна, че играеш за България, аз лично никога не съм казвал на националния отбор „Не“. Докато съм бил нужен и са ме викали никога не съм излизал в почивка – ето заради тази зала.
 
Големите състезатели могат да показват близко до максималните си възможности под напрежение. Само тогава са големи състезатели, а когато са все още „зелени“ имат нужда от такива мачове, за да израстват, за да станат големи състезатели. Иначе – това, което показваш на тренировка, ако не можеш да го покажеш пред пълна зала – всичко се обезсмисля, така че за тях това също е израстване, това също е опит, който естествено ще им се пренесе и на клубно ниво, ще могат да играят пред такива зали по-спокойно и с клубните си отбори, да знаят как да се настройват за такива мачове. Това са неща, които само такъв мач и такава публика може да те научи", коментира Константинов.