Треньорът на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов коментира предстоящите мачове на тима от турнира Лига на нациите и сподели своите очаквания, както и за физическото състояние на някои от играчите.

"Проблеми има, главно здравословни. Не са толкова сериозни, но някои състезатели ще останат в България. Георги Братоев ще трябва да възстанови коляното, Теодор Салпаров се връща, ще заменим по този начин Мартин Божилов. Притеснява ни повече Митко Димитров. Има старо разкъсване и го безпокои понякога. Надявам се да е по-добре и да е готов за турнира. Имаме опция с Аспарух и трети вариант Алекс Николов като диагонал", започна Константинов.

"Искаше ми се Алекс да играе и в третия турнир, но се опитваме да не спънем и младежкия отбор. Надявам се да можем да подсигурим някакъв положителен баланс от втория турнир. Младежите имат шанс за медалите с този състав, да не казваме по-големи цели", продължи специалистът.

"Аз лично съжалявам, че не спечелихме срещу Китай. Имахме своите шансове, но си имаше и причини за това поражение. Братоев и Сеганов имаха проблеми. Поехме риск с тях, за да спечелим тайбрека поне, но не се получи. Имаше игра, държахме без големи сривове почти целия турнир. Губехме в борба, а това е по-важното в момента. Да задържим играта и да надграждаме постепенно с малки детайли, които да се добавят. Това се надявам и да постигнем на турнира във Франция", добави треньорът на България.

"Смятам, че времето е добър учител. Човекът има нужда от опит за някои неща. Младите, тъй като светът е друг, те мислят, че всичко, което са прочели, означава, че вече знаят. Можеш да кажеш, че знаеш само когато си преминал през нещо", коментира той.

"С Бразилия можем да дадем шанс на някои играчи, които са играли по-малко. Съставът на Бразилия показва, че ще търсят максимума. Връщат и ключови играчи. Там няма да има отслабване на състава и не ми се иска да се получи, че да изиграем мач, който може с малко да го загубим, но да се отрази на следващия", завърши Константинов.