Волейболистите от националния отбор на България постигнаха първа победа в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Възпитаниците на Николай Желязков надделяха с 3:0 над Иран в “Арена Армеец” в София. 

„Смятам, че направихме добър мач днес. Показахме добра игра в атака. Посрещахме много добре, съперникът не ни разколеба. Това ни даде един ритъм в играта и самочувствие. Смятам, че ние успяхме да направим това, което искахме от началния удар. Имаме резерви на блокада. Резултатът бе важен и на моменти имаше напрежение. Трябва да поздравим момчетата. Благодарим на хората, които дойдоха. Бяха допълнителен играч. Видях в очите им как се радват. В трудни моменти публиката помага. Бил съм състезател и знам какво е. Тази подкрепя бе ползотворна“, каза Желязков.

„Вторият гейм имахме момент, в който играта вървеше точка за точка и серия на Мартин Атанасов обърна нещата. Много важна серия. Трябва да отлича целия отбор. Всички играха много добре. Имаме много резерви. Днес пайпа на високо ниво. Играем по-бързо в атака. Имаме още много къде да се развиваме като цяло в играта на блокада, защита. Това е елемент, който не става за един ден. Работим за всичко, анализираме всеки елемент, състезател и детайл“, заяви още той.