Волейболните национали на България започват срещу Черна гора участитето си на европейското първенство. Двубоят е на 3 септември от 18.15 часа в Острава (Чехия). Това стана ясно, след като Европейската конфедерация - (CEV) оповести официално програмата. 

Шампионатът на Стария континет ще се проведе в четири държави - Полша, Чехия, Финландия и Естония. Началото ще бъде в три последователни дни. Стартът ще бъде даден на 1 септември в два от потоците. 
 
В група С домакините от Финландия ще се изправят срещу Северна Македония в Тампере. В група D волейболистите на Естония ще излязат срещу Латвия в Талин. И двете срещи са от 19.00 часа местно време. Актуалният европейски шампион Сърбия и бронзовият медалист Полша ще се присъединят към надпреварата на втория ден от събитието, 2 септември в Краков, където ще се играят мачове от група "А". 
 
Първите срещи от група В ще се състоят на третия ден на турнира, 3 септември, в Острава (Чехия). Сребърният медалист от Евроволей 2019 Словения излиза срещу домакините от Чехия. Съставът на Италия играе с Беларус, а България среща Черна гора.
 
Всички предстоящи срещи на България: 

 
3 септември 18.15 ч: Черна гора - БЪЛГАРИЯ 

5 септември 17.00 ч: Чехия - БЪЛГАРИЯ 

6 септември 16.45 ч: БЪЛГАРИЯ - Италия 

7 септември 17.00 ч: Словения - БЪЛГАРИЯ 

9 септември 17.00 ч: БЪЛГАРИЯ - Беларус 
 
Осминафиналите ще се играят на 11, 12 и 13 септември в Гданск и Острава. Четвъртфиналите са заложени за 14 и 15 септември отново в двата града. Полуфиналите и двубоите за разпределението на медалите са на 18 и 19 септември в полския град Катовице.