Лоренцо Мичели повежда женския национален отбор за олимпийската квалификация в Токио. България се падна в много тежка група с Белгия, Турция, Бразилия, Япония, Перу, Аржентина и Пуерто Рико. Само първите два отбора ще се класират за Париж 2024.

„Поканих шест нови състезателки, които са родени през 2005 и 2006 година – коментира Мичели. – Това е бъдещето на нашия отбор. Трябва да видят какво е национален отбор. Какво е да играят срещу съперници на световно ниво. В групата ни има четири много силни тима – Япония, Бразилия, Турция и Белгия. С белгийките може да се справим. В мачовете с другите три трябва да дадем над 100 процента от себе си. Излизаме, за да побеждаваме. В такива мачове се трупа опит. Когато сложим на хартия имената, съперниците ни превъзхождат. Но това не значи, че се предаваме. Новото ни поколение трябва да се калява и развива.

Атмосферата е много добра. Момичетата се стараят. Всички са амбицирани. Нашият проект е да гледаме в бъдещето. В мачовете в Япония трябва да запазим ранкинга и да опитаме да спечелим максимално много двубои. Напрежението отмина след успешното ни представяне в Лигата на нациите и Европейското първенство. Сега трябва да се забавляваме и да браним флага на България.

За следващата година вратата е отворена за всички, които бяха с нас през тази. Ще видим и кога младите ще бъдат наистина готови. Изграждането на ново поколение е приоритетът в нашия проект. Искам новият ни отбор да повиши нивото си и да изгради манталитет на победител."