Селекционерът на националния отбор на България по волейбол – Лоренцо Мичели, говори след прибирането на „лъвиците“ на Летище София. Италианският специалист изтъкна, че има голяма разлика между родните националки и най-добрите клубове, но каза също, че линията на подмладяване ще продължи.

„Аз мисля, че този тим даде най-доброто от себе си и жертва много в името на целта. Целта беше да остане във VNL. Нивото между нас и най-добрите селекции е голямо, но трябва във всеки мач да опитваме да се съревноваваме и да се борим. Ние имахме доста млад състав, който сега натрупа много опит. Мога да кажа едно голямо „Браво“.

„Те показаха концентрация и изпълняваха указанията. Играха с гордост за националния тим. Аз мисля, че трябва да гледаме напред към бъдещето на това младо поколение. Тази година започнахме подмладяване, което не е е лесно. Но от година на година ще опитваме да се подобряваме“.

„Имахме шансове и за нещо повече, но не беше лесно. Имаше отбори на по-високо ниво. Те намериха нашите слаби места и се възползваха. Свършихме добра работа и трябва да скъсим разликата с по-големите, качвайки нивото си“.

Какво още каза Мичели – в прикаченото видео!