Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели говори пред медиите в София преди утрешното заминаване на тима ни за участие на олимпийския квалификационен турнир в Япония.

“Сменихме част от състава. Виждате новото поколение. С Бразилия, Япония и Турция ще е трудно да се играе и да сме равностойни, а Белгия е на нашето ниво. Отиваме да играем там да направим най-добрите резултати. Отиваме да победим отборите от нашето ниво, както и да вземем каквото можем от силните противници”, заяви треньорът.

“Те започнаха младите състезателки да тренират с нас и трябва да започнат да постигат и резултати. Те трябва да се чувстват и да вярват, че са част от проекта за бъдещето ни. С тези състезателки може да се борим с всички европейски отбори. Сърбия, Турция, Нидерлания, Италия и Полша са световна класа. Там изоставаме с физиката . Техните състезателки са с размери от 2 метра. Затова сега ще се опитаме да адаптираме тези млади волейболистки“, добави той.

“За момента звучи абсурдно да победим отбори като Япония, Бразилия и Турция, но целта е в бъдеще това да може да се постигне. Затова ние вкарваме нови млади състезателки, за да се борим за участие на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028. Разбира се, че може да се борим за тази цел - участие на Олимпийските игри през 2028 година. Ние ще направим всичко възможно това да се случи. По-опитните състезателки помагат много. Най-важното е, че хората от моя щаб също помагат това да се случи”, категоричен бе Лоренцо Мичели.